Agerbæk Firmatøj

, ,

Kan man trække tøj fra i skat?

Kan man trække tøj fra i skat?

Kan man trække tøj fra i skat
Når virksomheder køber arbejdstøj eller firmatøj til sine ansatte, kan den få tilbagebetalt 20 % af beløbet ved SKAT i momsfradrag. Dog skal tøjet tjene et arbejdstjenesteligt formål, og virksomheden skal kunne dokumentere, at den ikke bare har foræret tøjet til de ansatte. Det er ikke muligt for privatpersoner at trække tøj fra i skat.

Et af de spørgsmål man oftest må svare sine kunder på som professionel tøjforhandler er, om de kan trække tøj fra i skat.

Det tøj, de har købt af os – vel at mærke!

Agerbæk Firmatøj er nemlig ikke en traditionel tøjforretning, for vi handler nærmest udelukkende med virksomheder

Det kunne f.eks. være små selvstændige håndværkermestre eller freelancere, der alle sammen naturligvis er interesseret i at spare dér, hvor spares kan.

Så derfor har vi altså sat os ned for at skrive det her indlæg, om hvordan man trækker tøj fra i skat.

Man er vel jyde!

Lad det dog være sagt med det samme:

Der findes kun ganske få fradrag, der gør det mulig for privatpersoner at trække tøj fra i skat.

Du skal som minimum være indehaver af et CVR-nummer, før det er realistisk.

Men hvis du er så heldig, så kan du finde ud af, hvordan du sparer en masse penge herunder:Kan man trække tøj fra i skat?


Svaret er ja!

Du kan få momsfradrag, hvis du opfylder nogle bestemte betingelser.

For det første, skal tøjet tjene et arbejdstjenesteligt formål.

Det betyder, at tøjet ikke må kunne bruges til private formål.

For det andet, så er fradraget betinget af, at du faktisk er den, som afholder udgiften til tøjet.

Man kan naturligvis ikke få fradrag for firmatøj som arbejdsgiver, hvis man har bedt sine medarbejdere afholde udgiften

Det samme gælder en medarbejder, hvis dennes arbejdsgiver har afholdt udgiften.

Dog afhænger fradragets størrelse (for det tredje) af, om du er arbejdsgiver eller medarbejder.Skal arbejdsgiver betale arbejdstøj?


Helt principielt fremgår det ikke nogen steder i lovgivningen, at arbejdsgiver skal afholde udgiften til de ansattes arbejdstøj.

Vores erfaring er dog, at 9/10 chefer ikke sender regningen videre.

Det er de færreste arbejdsgivere som vil have deres medarbejdere til at betale for at gå på arbejde.

Således er det også et krav i de fleste overenskomster, at det er sådan tingene skal være.

Hvis du alligevel beslutter dig for, at dine ansatte skal finansiere eller medfinansiere deres egen firmauniform eller arbejdstøj, kan du ikke få momsfradrag.

På samme måde kan du ikke kræve, at de leverer tøjet tilbage, når ansættelsesforholdet ophører.

Samtidig bør du sikre dig forinden, at det fremgår af deres kontrakter, at de selv skal finansiere udgifter til firmatøj, da du ikke bare kan påføre dine ansatte ekstraordinære omkostninger ved at gå på arbejde, som de ikke har skrevet under på, du må påføre dem, inden de blev ansat.Hvordan trækker man arbejdstøj fra i skat som arbejdsgiver?Du skal først og fremmest beslutte dig for, at firmaet vil afholde udgiften til arbejdstøjet. Du må ikke sende regningen videre til nogen ansatte bagefter.

For det andet må du sikre dig, at du kan dokumentere overfor SKAT, at tøjet bliver brugt i arbejdstiden – og kun i arbejdstiden.

Løsningen på dette er, at du enten får trykt eller broderet firmaets navn og/eller logo på alle beklædningsgenstandene, som de ansatte går i.

Dernæst skal du sikre dig, at der står i de ansattes kontrakter, at de skal bære tøjet i arbejdstiden på din anvisning, men at det stadigvæk er virksomhedens ejendom.

Det betyder også, at der skal stå i kontrakten, at den ansatte ikke må bruge tøjet i sin fritid, og at det skal leveres tilbage, når ansættelsesforholdet ophører. Hovedreglen er, at du ikke bare må forære dem tøjet.

Så hvis du har styr på disse kontraktmæssige forhold,  og du har fået trykt eller broderet jeres firmas navn og/eller logo på tøjet, samt selv afholder udgiften til det, så er du momsfradragsberettiget – og kan dermed få 20 % af beløbet tilbage ved SKAT.Hvordan trækker man arbejdstøj fra i skat som medarbejder?


Du kan kun helt undtagelsesvist få fradrag for merudgifter til arbejdstøj, hvis din arbejdsgiver kræver, at du selv afholder udgifterne til tøjet, og at det koster dig mere end 6.100 kroner om året.

Du bør dog være opmærksom på, at din arbejdsgiver kun kan pålægge dig den slags udgifter, hvis du har skrevet under på det i din kontrakt.

Hvis du derimod får foræret tøj af din arbejdsgiver, bør du være opmærksom på, at der står i din kontrakt, at det skal leveres tilbage, når ansættelsesopholdet ophører.

Alternativt risikerer du at betale skat af tøjet værdi svarende til B-indkomst, såfremt beløbet overstiger 1.200 kroner.

Læs mere om reglerne på Skats hjemmeside.

Flere blog posts

Marianne Mortensen

Marianne Mortensen

Indehaver af Agerbæk Firmatøj

Vi hos Agerbæk Firmatøj har mere end 70 års erfaring i tøj- og modebranchen, og på denne blog deler vi ud af vores store viden om emnet.

Marianne Mortensen

Det læser andre
Kontakt os

Lad os designe din firmauniform

Agerbæk Firmatøj har designet firmauniformer siden 1949.
Skal vi også designe din?
Kategorier